Het leerlingenparlement

Het leerlingenparlement bestaat uit een groep actieve leerlingen uit de bovenbouw, die de schoolleiding gevraagd en ongevraagd van advies dient, suggesties aandraagt voor verbeteringen in de school en twee keer per jaar een bijeenkomst belegt met alle klassenvertegenwoordigers, om zo te weten te komen wat er onder de leerlingen leeft en welke problemen om een oplossing vragen. Ook organiseert het leerlingenparlement jaarlijks de zgn. rozenactie t.g.v. Valentijn.

het leerlingenparlement van 2016-2017

Onder de enthousiaste leiding van het leerlingenparlement (zie hierboven) is vrijdag 3 oktober 2014 de eerste bijeenkomst van klassenvertegenwoordigers van dit schooljaar gehouden. De achterliggende gedachte hierbij is dat leerlingen uit alle jaarlagen kunnen meedenken over allerhande schoolzaken, problemen kunnen aangeven en natuurlijk creatieve oplossingen daarvoor. Onder het genot van een hapje en een drankje konden de klassenvertegenwoordigers hun ideeën bespreken. Het leerlingenparlement gaat vervolgens met deze punten aan de slag, onder andere in gesprek met de schoolleiding. Een verslag en een overzicht van agendapunten komt op de site van het leerlingenparlement te staan www.hetleerlingenparlement.nl.

Bijgaand een indruk van de bijeenkomst.

 Verder was het Leerlingenparlement actief betrokken bij het Symposium ‘De leerling aan het woord’ dat op 10 oktober in school werd gehouden t.g.v. het 25-jarig rectoraat van de heer Liefaard. Het LP leidde de discussie in de groepen klassenvertegenwoordigers; samen ontwierpen ze zgn. moodboards over de nieuwe school, de nieuwe rector en het onderwijs en buitenlesprogramma.

 
zo willen wij ons onderwijs

 Ook speelt het leerlingenparlement dit jaar een actieve rol bij het Open Huis.