ons gebouw

Vanaf januari 2021 is de nieuwe school in gebruik. En die school is gebouwd volgens moderne inzichten op het gebied van onderwijs, maar ook van duurzaamheid, ventilatie en vergroening. Leerlingen en ouders hebben meegepraat over de eisen waaraan het gebouw moet voldoen. We hebben gekozen voor ruime lokalen, waar leerlingen op verschillende manieren aan het werk kunnen zijn: alleen achter hun laptop, samen in kleinere of grotere groepen of natuurlijk klassikaal. En, voor ons vanzelfsprekend, er is een theater, een ruime leerlingenkantine, een laboratorium voor het bèta-onderwijs en er zijn vaklokalen en speciale ruimtes die horen bij clusters van vakken. We hebben gekozen voor veel licht, lucht, een overzichtelijke indeling en een ‘natuurlijke’ uitstraling. Een van de uitgangspunten was, dat leerlingen en medewerkers zich hier thuis voelen en graag in deze school werken.

In 2023 is ook het sportcentrum in gebruik genomen, met 4 gymnastieklokalen. Iedere ruimte heeft eigen afmetingen en functies voor diverse vormen van bewegingsonderwijs. De inrichting faciliteert binnensporten en turnen/gymnastiek, maar ook bijvoorbeeld zelfverdediging, fitness en dans.

Binnenterrein
In de herfstvakantie is de beplanting aangebracht en daarmee is het binnenterrein ook af. Een fijne plek om in de pauze een frisse neus te halen.

Bereikbaarheid
De bereikbaarheid van de school wordt nog verder verbeterd; zo zal een fietsbrug de Van der Hooplaan rechtstreeks verbinden met de fietsenstalling. Op het schoolplein zelf worden de routes van de fietsers en voetgangers gescheiden.