ons gebouw

Vanaf januari 2021 is de nieuwe school in gebruik. En die school is gebouwd volgens de modernste inzichten: op het gebied van onderwijs, maar ook van duurzaamheid, ventilatie en vergroening. Leerlingen en ouders hebben meegepraat over de eisen waaraan het gebouw moet voldoen. We hebben gekozen voor ruime lokalen, waar leerlingen op verschillende manieren aan het werk kunnen zijn: alleen achter hun laptop, samen in kleinere of grotere groepen of natuurlijk klassikaal. En, voor ons vanzelfsprekend, er is een theater, een ruime kantine, een laboratorium voor het bèta-onderwijs en er zijn vaklokalen en speciale ruimtes die horen bij clusters van vakken.  We hebben gekozen voor veel licht, lucht, een overzichtelijke indeling en een ‘natuurlijke’ uitstraling. Een van de uitgangspunten was, dat leerlingen en medewerkers zich hier thuisvoelen en graag in deze school werken.

Gymzalen en binnenterrein
Momenteel wordt er hard gewerkt aan 4 nieuwe gymnastieklokalen. Iedere ruimte heeft eigen afmetingen en functies voor diverse vormen van bewegingsonderwijs. De inrichting faciliteert binnensporten en turnen/gymnastiek, maar ook bijvoorbeeld zelfverdediging, fitness en dans.

Ook het binnenterrein wordt dit schooljaar aangelegd. Een landschapsarchitect heeft het plan ontworpen en we hopen zo snel mogelijk met de aanleg te kunnen starten.

De bereikbaarheid van de school wordt verbeterd. Zo zal een fietsbrug de Van der Hooplaan rechtstreeks verbinden met de fietsenstalling. Op het schoolplein zelf worden de routes van de fietsers en voetgangers gescheiden.

Zodra het binnenterrein klaar is wordt de tijdelijke fietsenstalling voor de school zo snel mogelijk daarnaartoe verplaatst.