Wanneer ontvang ik informatie over de intake?
Als iemand wordt aangemeld voor een tweetalige afdeling, dan krijgt hij/zij meteen een brief met uitnodiging voor de intake mee naar huis. Daar staat ook extra informatie in.
Waarom is er een intake voor tweetalig onderwijs?
Meedoen aan tweetalig onderwijs is leuk, maar vraagt ook wat. De leerlingen worden in het diepe gegooid, moeten veel Engels praten terwijl ze dat misschien nog moeilijk vinden en gaan in het tweede jaar al op reis. Het vraagt een open, nieuwsgierige houding en lef. Tijdens de intake kunnen wij een inschatting maken of tweetalig onderwijs bij de leerlingen past, en ook andersom: de leerlingen kunnen onderzoeken of ze het wel zo leuk vinden als ze denken.
Wat als die intake niet zo goed verloopt?
Dat is niet erg. We verwachten bijvoorbeeld geen perfect Engels. Er wordt ook geen selectie gemaakt op basis van de intake. Alle leerlingen hebben een gelijke kans om te worden toegelaten. Als wij twijfelen over of een tweetalige opleiding bij een leerling past, dan nemen we altijd telefonisch contact op met de ouders.
Waarom is er geen tweetalig havo/vwo?
Leerlingen met een havo/vwo-advies die graag tweetalig onderwijs willen volgen, plaatsen we in een tweetalige havo-klas. We beschouwen tweetalig havo als een verdieping op de reguliere havo en het is daarom erg geschikt voor leerlingen met een havo/vwo-advies. Mocht in de loop van de tijd blijken dat de lessen te makkelijk zijn, dan kunnen leerlingen na de tweede klas doorstromen naar tweetalig (of regulier) vwo.