De schoolleiding

Hilde van Stelten

Conrector onderwijs

stl@hethwc.nl

De jaren van twaalf tot achttien zijn vormend. Leerlingen komen binnen als kinderen en gaan weg als jongvolwassenen. Het voelt als een eer en als een verantwoordelijkheid om die ontwikkeling op onze school (mede) te stimuleren en vorm te geven. Dat doen we met inhoudelijke lessen en met allerlei ervaringen buiten de lessen om, maar vooral in gesprek met elkaar. Daarbij geloof ik sterk in de samenwerking tussen ouders, school en de leerling zelf. Als we goed samenwerken, bereiken we het mooiste resultaat. Ik hoop dat al onze leerlingen de tijd van hun leven hebben op het HWC!

Robert Claassen

Teamleider (tweetalig) vmbo-t

clar@hethwc.nl

Luisteren naar de ander en proberen ook zijn of haar perspectief op de werkelijkheid te begrijpen. Dat probeer ik zelf te doen en ook leerlingen mee te geven. Hiermee hoop ik een bijdrage te leveren aan een samenleving waarin we wat meer begrip voor elkaar hebben en rekening met elkaar houden. Als leerlingen niet alleen met een diploma, maar ook met een goed gevoel de school verlaten, dan hebben we het goed gedaan. We werken er iedere dag keihard aan om dat voor elkaar te krijgen en dat is het mooiste werk dat er bestaat.

 

Jan Kok

Teamleider havo/vwo 1 en 2 en vwo 1, 2 en 3

kok@hethwc.nl

Het is mijn missie om leerlingen voor te bereiden op hoe ze zich staande kunnen houden in de maatschappij. Het gaat niet alleen om de cijfers, maar juist ook om wie je bent. Het is daarom belangrijk dat leerlingen zichzelf kunnen zijn in een veilige omgeving. Van daaruit kunnen leerlingen zich steeds weer laten uitdagen om nieuwe dingen te proberen en om zich te verwonderen over de wereld. Als teamleider is het mijn doel om leerlingen te helpen zodat ze zich kunnen focussen op hun ontwikkeling. Een belangrijk deel daarvan gaat over houding en communicatie. De speerpunten op onze school zijn o.a. wereldburgerschap en persoonsvorming en dat sluit helemaal bij mijn visie aan.

Jolanda van Veen-Filius

Teamleider Zorg & Begeleiding

vee@hethwc.nl

Het is inspirerend om te zien hoe jongeren zich in de jaren op de middelbare school gaandeweg ontwikkelen en zichzelf en de wereld ontdekken. En als de ontwikkeling soms wat anders verloopt, is het van belang om op school samen te kijken naar passende mogelijkheden. Ik vind het belangrijk dat elke leerling de kans krijgt om te leren en zich veilig en prettig voelt op school. In mijn overtuiging gaan leren en de sociale ontwikkeling gelijk op. Leren doe je van en met elkaar.