Wat is Smile at School?

Bij het uitluiden van het schooljaar ‘22-‘23 hebben we op onze website verhalen geplaatst over de indrukwekkende reis naar Ghana die we met een groep leerlingen hebben gemaakt. Deze reis was een afsluitende activiteit met leerlingen die zich, begeleid door verschillende docenten, met verve hebben ingezet voor de stichting Smile at School.

De kar wordt in Ghana getrokken door Fred Asumadu en zijn team. Dit team draagt de verantwoordelijkheid om gedoneerde schoolspullen bij de juiste (basis)scholen te brengen. Dit doen ze samen: de gemeenschapszin - het Afrikaanse Ubuntu - zorgt voor een soepele samenwerking.
Op het noordelijk halfrond zetten HWC-leerlingen zich in om schoolgenoten te informeren en te vragen om schoolspullen (schriften, pennen, laptops, maar ook sportkleding of muziekinstrumenten) te doneren en om door middel van leuke activiteiten geld in te zamelen. Met het ingezamelde geld worden schoolgebouwen opgeknapt en zijn verschillende computerlokalen in Ghana ingericht.

De activiteiten voor Smile at School zijn een onderdeel van wereldburgerschapsonderwijs, een belangrijk thema op het HWC. We hopen dat het project en de reis naar Ghana een nieuwe groep leerlingen enthousiast maakt om door te pakken als de andere (examen)leerlingen aan het eind van dit schooljaar gaan stoppen. Er zijn al plannen voor een uitbreiding van onze liefdadigheidsacties in Ghana. We hebben bijvoorbeeld contact gezocht met een middelbare school: de Adonten Senior High School en er zijn plannen voor een (online) uitwisselingsprogramma: dat vinden wij ongelooflijk gaaf.

Wil je meer zien over wat Smile at School zoal doet. Bekijk dan de onderstaande filmpjes:
Filmpje #1: Hand-out 2021
Filmpje #2: Reparatie schoolgebouw 2021
Filmpje #3: SMILE AT SCHOOL Fred Asumadu