De schoolleiding

Hilde van Stelten

Conrector onderwijs

stl@hethwc.nl

De jaren van twaalf tot achttien zijn vormend. Leerlingen komen binnen als kinderen en gaan weg als jongvolwassenen. Het voelt als een eer en als een verantwoordelijkheid om die ontwikkeling op onze school (mede) te stimuleren en vorm te geven. Dat doen we met inhoudelijke lessen en met allerlei ervaringen buiten de lessen om, maar vooral in gesprek met elkaar. Daarbij geloof ik sterk in de samenwerking tussen ouders, school en de leerling zelf. Als we goed samenwerken, bereiken we het mooiste resultaat. Ik hoop dat al onze leerlingen de tijd van hun leven hebben op het HWC!

Matthijs Ran

Teamleider (tweetalig) vmbo-t

ran@hethwc.nl

Leerlingen die op het vmbo-t terechtkomen, hebben een basisschooltijd achter de rug waar ze cognitief altijd gemiddeld zijn geweest. Als ze vervolgens kiezen voor een school voor voortgezet onderwijs hebben ze niet de keuze uit veel verschillende soorten onderwijs, dat is immers altijd weggelegd voor leerlingen met een hoger advies. Deze kennelijke kansenongelijkheid heeft mij gestimuleerd om samen met het team de vmbo-t afdeling zo in te richten dat de vmbo-t leerling op het HWC alle kansen krijgt die andere leerlingen ook hebben. Ik ben trots op het onderwijs, de activiteiten en reizen die onze leerlingen ervaren. Daarmee laten we zien wat er allemaal mogelijk is met deze ontzettend leuke en enthousiaste leerlingen.

Jan Kok

Teamleider havo/vwo 1 en 2 en vwo 1, 2 en 3

kok@hethwc.nl

Het is mijn missie om leerlingen voor te bereiden op hoe ze zich staande kunnen houden in de maatschappij. Het gaat niet alleen om de cijfers, maar juist ook om wie je bent. Het is daarom belangrijk dat leerlingen zichzelf kunnen zijn in een veilige omgeving. Van daaruit kunnen leerlingen zich steeds weer laten uitdagen om nieuwe dingen te proberen en om zich te verwonderen over de wereld. Als teamleider is het mijn doel om leerlingen te helpen zodat ze zich kunnen focussen op hun ontwikkeling. Een belangrijk deel daarvan gaat over houding en communicatie. De speerpunten op onze school zijn o.a. wereldburgerschap en persoonsvorming en dat sluit helemaal bij mijn visie aan.

Jolanda van Veen-Filius

Teamleider Zorg

vee@hethwc.nl

Het is inspirerend om te zien hoe jongeren zich in de jaren op de middelbare school gaandeweg ontwikkelen en zichzelf en de wereld ontdekken. En als de ontwikkeling soms wat anders verloopt, is het van belang om op school samen te kijken naar passende mogelijkheden. Ik vind het belangrijk dat elke leerling de kans krijgt om te leren en zich veilig en prettig voelt op school. In mijn overtuiging gaan leren en de sociale ontwikkeling gelijk op. Leren doe je van en met elkaar.