Nieuwe leerlingen

Als christelijke school proberen we in de dagelijkse praktijk ons motto ‘een school waar iedereen gelijk is, maar niemand hetzelfde’ gestalte te geven. Om elke leerling tot zijn recht te laten komen, combineren we de voordelen van een grote school met een kleinschalige organisatie. Zo hebben we verschillende soorten brugklassen en hebben we de school opgedeeld in 5 teams met elk hun eigen teamleider en teamprofiel. In het onderwijs op het HWC staat het leren van de leerling centraal, met veel extra keuzemogelijkheden.

In ons leerplan nemen internationale oriëntatie en kunst en cultuur een vooraanstaande plaats in. Daarbij heeft onze school een afdeling voor tweetalig vmbo-t, havo en vwo. De school staat bekend om zijn goede examenresultaten. Onze visie is dat leerlingen zich beter ontwikkelen als zij in toenemende mate zelf de regie over hun leerproces hebben. We vragen veel van leerlingen, maar leerlingen kunnen ook rekenen op ondersteuning vanuit een professionele en gevarieerde leerlingbegeleiding.

De informatie voor het nieuwe schooljaar 2020-2021 vindt u op deze pagina.

Inschrijfformulier

Het inschrijfformulier voor het schooljaar 2020-2021 komt t.z.t. in PDF beschikbaar. Mocht u contact willen, bijvoorbeeld omdat uw kind extra ondersteuning nodig heeft, dan kunt u contact opnemen met de zorgcoördinator, mw. Van Veen (vee@hethwc.nl) of de conrector aanmeldingen, mw. Van Stelten (stl@hethwc.nl).

Wilt u uw kind aanmelden op het HWC, maar niet voor het eerste brugjaar, lees dan de informatie over zij-instroom.